sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖZDEMÝR: “ÝSTÝKRAR ORTAMININ OLUÞMASI EN BÜYÜK ARZUMUZ”

  •  31 Aralýk 2020 Perþembe 08:38

Mersin Ticaret Borsasý Baþkaný Abdullah Özdemir, Mersin’in ihracatýnýn yýlýn 11 ayýnda geçen yýla göre yüzde 13 artarak 1,8 milyar dolara çýktýðýný, borsasý iþlem hacminin de yüzde 15 artýþla 9 milyar dolar olduðunu bildirdi.

Mersin Ticaret Borsasý Baþkaný Abdullah Özdemir, Mersin'in ihracatýnýn yýlýn 11 ayýnda geçen yýla göre yüzde 13 artarak 1,8 milyar dolara çýktýðýný, borsasý iþlem hacminin de yüzde 15 artýþla 9 milyar dolar olduðunu bildirdi. Özdemir, iþ dünyasýnýn 2021'den öncelikli beklentisinin ise salgýn sürecinin sona ermesi, ekonomik açýdan belirsizliðin ortadan kalkmasý ve istikrar ortamý olduðunu vurguladý.

Mersin Ticaret Borsasý Baþkaný Özdemir, yazýlý bir açýklama yaparak, 2020 yýlý ekonomisini deðerlendirerek, 2021'den beklentilerini dile getirdi. Yýlýn ilk çeyreðinde küresel çapta yayýlan korona virüs salgýnýnýn, global açýdan belirsizlikleri artýrdýðýný ve azalan küresel talep ile zorunlu üretim kýsýtlamalarýnýn dünya ticaret hacminde keskin düþüþlere yol açtýðýný belirten Özdemir, “Ülkemizde ise bu süreçte iç talebi ve istihdamý destekleyici tedbirlerin katkýsýyla yýlýn üçüncü çeyreðinde önemli bir toparlanma görüldü. Türkiye, bu dönemde yüzde 6,7 büyüme kaydetti” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.